Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Să mă prezint.

Sunt Daniela Dumitru, Master NLP și Life coach certificat. Lucrez cu femei ca mine, care vor mai mult de la viață.

 

Sunt o femeie cu forme care a ales să nu amâne 10 ani așteptând să slabească 10 kilograme și să fie în sfârșit fericită. Am pierdut destul timp până am învățat că merit mai mult în viață, am învățat să primesc și să ofer în aceeași măsură, am învățat să mă iubesc așa cum sunt.

Cum s-a schimbat viața mea prin NLP și life coaching

Am început să studiez NLP (neuro lingvistic programming sau mai pe scurt “cum ceea ce gândim și spunem ne influențează comportamentul) și life coaching, cautând metode să mă vindec, să mă ajut, să înțeleg ce se întâmplă cu mine în primul rând.

Schimbarea

Schimbarea mea a început în 2015, cu primele cursuri de formare NLP

Am ajuns acolo căutând efectiv ajutor. Fusesem în prealabil la câteva ședințe la psiholog. Nu m-au ajutat, eu nu voiam să analizez trecutul, eu voiam o soluție să ies din starea de încrâncenare, să pot iubi și trăi încrezătoare.

Am studiat câțiva ani intens cu mai mulți traineri și în mai multe școli de NLP și Coaching.

Nu știam pe nimeni care făcuse asta. Dar știam că este ceva ce mă poate duce mai aproape de ceea ce îmi doream. Puteam să învăț și să îmi păstrez și jobul ca să mă întrețin. Am renunțat la vacanțe și alte lucruri superficiale și studiam în fiecare week-end la cursuri.

În toată nebunia mea de a-mi schimba (nu știam atunci cât de mult) viața nu vedeam decât imaginea mea de trainer și life coach.

Nimeni în jurul meu, familie, prieteni, colegi, nu înțelegea ce fac eu. Mă credeau de pe Marte cu noile mele preocupări. Ce e aia? Ce îți trebuie ție?

Eee, asta a fost mereu întrebarea care îi intriga pe toți: Ce îți trebuie ție schimbarea?

Răspunsul era simplu: Pentru că nu îmi mai plăcea viața mea, pentru că voiam mai mult și pentru că Spiritul meu nu era satisfăcut cu munca mea de zi cu zi. Ce făceam eu, în marea ecuație a Universului, nu conta pentru că nu contribuiam la viețile celor din jur.

Am ajuns să am o imensă încredere în metodele învățate mai ales când le-am aplicat pe mine.

Nu realizasem dar, atunci când am început să studiez metode și instrumente noi, am văzut clar că până în acel moment am trăit ca într-o tornadă. Vedeam în fața doar zidul ca un carusel în viteză al problemelor de la job, din relație. Doar mă plângeam, mă victimizam. Îmi trăiam viața încrâncenată, cu scrâșnet de dinti la fiecare schimbare impusa, în viteză, în presiune și stres. Mă lăsam copleșită de kilogramele în plus, trăiam într-un echilibru emoțional fragil, mă temeam să plâng să nu fie interpretat ca semn de slăbiciune și să am de pierdut.

Am fost (conform obiceiului meu) printre tocilarii cursului de NLP. Veneam devreme să ocup loc în față ca să nu pierd nici un cuvânt din ce spune trainerul. Nu lipseam de la nici un modul. Lucram meticulos toate exercițiile. Abia atunci au apărut și lacrimile pe care se chinuise psihologul să le scoată de la mine (nu avea șanse, eram antrenată în ani de zile de rezistență la glume, hărțuiri, apropouri și respingere). Abia când am deschis cutia și am privit la mine, cum sunt, ce mă supără, cum mă comport, ce vreau de fapt în viață și cum să ajung acolo, la visele mele, fără să mai trăiesc calvarul îndoielilor, fricii și lipsei de încredere trăită în marea majoritate a vieții mele. Și trăisem ceva, aveam 45 de ani și voiam să îmi schimb cu totul viața.

Vindecarea

Lucrând toate exercițiile, am simțit curând cum:

S-au îmbunătățit foarte mult relațiile cu familia și prietenii. Ba mai mult am început să fiu cautată des de cei apropiați pentru a-i ajuta în situații dificile sau deranjante.

Am renunțat să pun întrebarea care pare ca judecă: De ce?

Am început să mă concentrez pe ce pot face și ce pot influența eu și să mă plâng mai puțin de lucrurile pe care nu le pot controla. Să înțeleg în loc să judec.

La job am dezvoltat abilități de a face fața stresului concentrându-mă pe ceea ce pot face, pe cum las eu lucrurile să mă influențeze și am renunțat să mă bat cu morile de vânt încercând să schimb totul ca să se potrivească cu versiunea mea..

Astăzi, când merg pe stradă, în diverse comunități unde particip la întâlniri sau evenimente, mă doare efectiv când văd femei care merg cu privire resemnată, cu umerii înconvoiați, se ascund în haine, își feresc privirea când vorbesc. Aș vrea să le văd cu zâmbet victorios și dorință de a învinge. Să le văd radiind și oferind din energia și bogăția lor umană.

De aceea am ales privilegiul de a servi femei care vor mai mult în viață.

Cum m-am transformat

Am obținut ce mi-am dorit când am pornit în această călătorie:
am o meserie și o certificare care să îmi permită să nu depind de alții să mă angajeze.

Dar cel mai important este cum m-am transformat ca om:

Am cel mai ridicat nivel de energie și entuziasm pe care l-am avut vreodată în viața mea,

Nu mai lupt în fiecare zi pentru recunoaștere și acceptare,

Sunt echilibrată, îmi plac oamenii,  îmi este ușor să văd partea pozitivă a lucrurilor,

​Nu îmi mai este frică să trăiesc cu gândul la viitor,

​Am o încredere extraordinară în ceea ce pot eu să fac și simt că nimic nu mă poate opri.

​Sunt mult mai relaxată în fața judecăților de valoare ale celorlalți.

​Am găsit o mare plăcere în a fi recunoscătoare și a trăi crezând în bunătate și omenie.

Da, mi-am schimbat viața!

 Sunt dovada că schimbarea este posibilă la orice varsta.
Am avut curajul să visez și să îmi găsesc adevărata chemare.
Am dat la o parte convingerile  că ”nu pot” sau ”nu merit” asta.
Am avut constant în fața mea viziunea ”unde vreau să ajung.”

Ce am învățat

Iată ce am învățat eu în tot procesul de transformare prin care am trecut

Fericirea mea nu este în mâna celorlalți. Ajută să te aprobe și să te placă, îți dă curaj că ești pe drumul cel bun, dar secretul este la mine
Odată ce am schimbat încrâncenarea pe curiozitatea de a trăi în fiecare zi și a primi tot ce îmi apare în cale mi s-a schimbat energia cu care mă proiectam spre exterior. Am întâlnit oameni care mă știau în urmă cu 2-3 ani, din primele mele joburi de manager și îmi spuneau “Wow, ce schimbată ești! Ai altă energie, se vede că îți place ce faci, cum ești acum.”
Oamenii nu te plac pentru o listă de abilități, competențe sau trăsături fizice, oamenii te plac pentru cum îi faci să se simtă lângă tine, pentru ceea ce oferi, transmiți prin gesturi mărunte, priviri, o vorbă spusă când și cum trebuie. Și pentru a oferi, a atrage pe ceilalți trebuie în primul rând să te placi și să te iubești pe tine însuți, cu toate „imperfecțiunile” pe care crezi că le ai.

ACUM...

misiunea mea este să dau mai departe ceea ce am învățat și să scot la lumină, în fiecare dintre clientele cu care lucrez, acea femeie fabuloasă, încrezătoare și curajoasă din interior,
care cere să fie văzută!