Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Cea mai mare manipulare, cea mai crâncenă luptă, cele mai grele pierderi sunt în poveștile de dragoste. Cele mai mari orgolii ies la iveală când după ce rostești ”Te iubesc” nu vine înapoi exact așa cum vrei tu, ”Te iubesc-ul” așteptat de tine de la celălalt.

E ușor să te superi, să te enervezi chiar, când celălalt nu te iubește așa cum vrei tu. Nu o să îți povestesc acum de părăsit, despărțit. Altceva vreau să îți povestesc. Supărarea ta are legătură cu tine nu cu ei. Da, pe celălalt te superi. Așa spui prin vorbe sau chiar strigăte dar de fapt supărarea ta este la tine.

Nu sunt expertă în relații, sunt expertă în dragoste. Relația are regulile ei, trebuie să ții cont de celălalt. Dar în dragoste este foarte personal. Ai crede că este eu plus celălalt. Nu chiar. Emoțiile sunt ale mele, suferința este a mea. A trebuit să învăț să fac față iubirii, urii, dezamăgirii, de una singură, nu în doi, nu eu și toate prietenele pe umărul cărora plângeam, doar eu. Și pentru asta a trebuit să trec prin momentele grele, să sufăr, să învăț și să nu fac la fel a doua oară. Nu e ușor nici când te îndrăgostești, nici când te dezîndrăgostești (pleacă el sau fugi tu). E personal. Iubirea este o treabă personală pe care o înveți pe încercatelea.

Experți în dragoste devenim fie din mai multe încercări fie dintr-o încercare intensă care își pune amprenta puternic în viața noastră.

În oricare din situații, ai nevoie de iubire, o cauți, o ceri și când nu vine cum te aștepți apare emoțiile îngrozitoare, tristețea. Am auzit că există și termenul medical de inimă frântă.

Aș vrea să îți vorbesc din postura de femeie care s-a certat de atât de multe ori căutând recunoaștere, dragoste și afecțiune până am înțeles ce se întâmplă de fapt cu mine.

 

Primul meu AHA moment

A fost când am înțeles că nu te poate supăra nimic din ceea ce zic cei din jur dacă nu crezi și tu, într-o oarecare măsură că este adevărat.

Are logică că altfel de ce m-aș supăra când eu știu că nu este așa, când sunt sigură de mine.

În dragoste, în relație sună cam așa: nu mă iubești pentru că tu crezi că nu sunt destul de bună, frumoasă, sexy, etc. Că întotdeauna este și un ”Pentru că”, în scandalurile noastre în dragoste.

Acum când mi se întâmplă să mă îndoiesc și să cer fiu iubită așa cum cred eu că merit înțeleg că de fapt mă îndoiesc chiar eu de mine. Are legătură cu ceva ce eu nu sunt mulțumită la mine și de aceea mă enervează atât de tare când cineva în jur nu îmi dă ceea ce vreau.

Doar ca să clarific: nu voi primi întotdeauna ce vreau, nu voi fi iubită de cine vreau eu și cât vreau eu întotdeauna, și asta ar trebui să fie ok dacă nu mă supăr, dacă nu sufăr din cauza asta. Aici este marea schimbare de perspectivă.

În primul rând iubește-te tu pe tine, fii mulțumită cu cine ești, fii îngăduitoare cu ceea ce ești și apoi să pretinzi dragoste de la celălalt.

Când te enervezi că ceilalalt nu te iubește așa cum vrei mai bine încearcă să înțelegi și să repari ceea ce te enervează la tine.

 

Ia-ți puterea înapoi

Am întâlnit o expresie pe care nu am înțeles-o la început: să îi dai altuia putere asupra ta. Mi se părea prostie, cum adică? Nimeni nu are putere asupra mea, fac ce vreau, nu dau socoteală nimănui.

Așa credeam. Adevărul este că de câte ori mă făcea cineva să plâng sau aveam o zi proastă din cauza lui ( în poveștile de dragoste adică) era pentru că i-am dat eu voie să îmi facă asta. A-ți lua puterea înapoi nu este un lucru simplu dar dacă nefericirea apare prea des în viața ta, dacă ești apăsată de lipsa de dragoste sau lipsa de confirmare din partea celorlalți undeva ai fost prea generoasă. Ai lăsat la dispoziția altora felul în care te simți și ai uitat că doar în puterea ta ar trebui să fie partea emoțională. Fizic se poate întâmpla să nu poți controla ce ți se întâmplă (situații nefericite), dar felul în care te simți este FELUL TĂU în care te simți și nu al altora.

Ia-ți puterea înapoi și o să suferi mai puțin, o să fie mai mult loc de fericire și viață bună, versus lacrimi.

 

Asta nu o să îți placă!!!

Mai am ceva să îți spun care poate nu o să îți placă prea mult. Nici mie nu mi-a plăcut când mi-am dat seama de ce mă supăram uneori că nu sunt iubită așa cum voiam eu.

Pentru simplul motiv că este mai ușor să caut vina la alții decât la mine. Cu aroganță făceam asta și mă simțeam mai bine o perioadă. Dar problemele nerezolvate și ignorate nu dispar. Apar când îți este lumea mai dragă și când crezi că ai atins fericirea și relația perfectă.

Așa că am început să înțeleg și să repar la mine înainte să încerc să îi repar și să îi schimb pe toți din jurul meu. A fost muncă mai puțină, cantitativ, mai grea însă calitativ pentru că deh sunt încăpățânată și arogantă. Dar, a fost mult mai eficient pentru îmbunătățirea vieții mele.

Fac greșeli în continuare, desigur, care mă fac să mă simt rău sau îi afectează pe ceilalți. Cel mai important lucru este însă că de fiecare dată când greșesc o fac mai puțin decât ieri și cu fiecare greșeală învăț mult mai mult decât știam ieri.

Ca întotdeauna îți spun, nu uita că tu ești cea mai importantă persoană din viața ta, pe tine poți conta întotdeauna și de tine trebuie să ai cea mai mare grijă.

Ai încredere în tine!

Leave a Comment: