Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Viața ta ar fi mai bună dacă ai avea mai multă încredere în tine? Să nu îți fie niciodată frică să fii exact cine ești tu cu adevărat!

Ușor de spus greu de făcut Daniela, e posibil să îmi răspunzi. Cu atâtea presiune în jur, cu familia, cu facturile, cu șefii și colegii, vecinii și chiar și prietenii, care toți îmi spun cum să fiu, ce să fac, ce este bine, ce nu e bine, eu când și unde să mai găsesc momente, timp, spațiu, loc ca să fiu așa cum aș vrea eu să fiu.

Aș vrea să îți vorbesc din postura de om care s-a lovit de atat de multe ori cu capul de sus și fundul de pământ că am obosit, am ajuns epuizată și am hotărât într-o zi să fac ceva ca să îmi fie pur și simplu mai bine.

Hai să îți spun 3 mici secrete, mari chestii pentru mine învățate și aplicate de mine care m-au ajutat să merg mai departe, să schimb ceva, să îmi fie mai bine și chiar să trăiesc momente de mulțumire și fericire.

Primul și cel mai greu este ruperea de trecut.

Dacă m-aș tot uita în trecutul meu de câte ori am greșit, de câte ori am trecut prin crize, câți oameni dragi am pierdut, nu aș mai ieși din casă și nu aș mai începe nici măcar să fac o ciorbă să mă hrănesc.

Viitorul nu este egal cu trecutul, nu trăiești în trecut decât dacă alegi să faci asta și eu nu mai sunt nici măcar cea de ieri, sunt doar exemple pe care le scot la interval când mă bântuie fricile și simt că dau înapoi.

Trecutul meu nu garanta și nu îmi dădea șanse să fac multe lucruri și totuși am făcut. Am făcut școala în perioada comunistă, sunt dintr-un orășel mic, fără posibilități materiale deosebite. Ce am făcut cu mintea și cu îndârjirea mea m-a dus mai departe. Când am început să lucrez nu existau cam 70% din denumirile și descrierile de job de astăzi. Nu exista dezvoltare personală, acces la cărți și internet.

Și totuși am făcut lucruri de care nici măcar nu știam că sunt capabilă atunci când m-am apucat.

Ce vreau să îți spun este doar că nu trebuie să lași nimic din ce ți s-a întâmplat în trecut să afecteze ceea ce vrei tu să se întâmple în viitor.

Al doilea mare secret al meu este lupta cu EGO-ul.

Eu numesc EGO mai degrabă Orgoliul și uneori Aroganta. Adică senzația că sunt mult mai importantă și mai deșteaptă comparativ cu alții. EGO-ul presupune constant comparația cu alții. De frică că nu voi fi atât de bună pe cât îmi doream să fiu am renunțat de multe ori. La fel nu am iertat, m-am certat, am trăit supărată, încrâncenată.

Să nu îți închipui că acum stăpânesc perfect treaba asta cu EGO. Nici pe departe. Dar diferența este că de câte ori simt emoții negative, mă supăr, îmi vine să mă cert (uneori chiar mai zic câte ceva) mă opresc repede și mă gândesc: ce m-a adus în starea asta, este doar teama de ce vor spune și ce vor crede ceilalți. Poate că doar îmi închipui singură că nu sunt destul de respectată, iubită, ascultată. Chiar și aceasta mică analiză mă ajută să evit situațiile în care aș putea pierde ocazii, oameni importanți pentru mine doar pentru că las orgoliul să decidă care să fie acțiunile mele. Nu e ușor dar, învăț în fiecare zi.

Starea aceasta de observație asupra propriei persoane, mă ajută să fac cel mai important lucru:

  • ”să trag de mine” ca să merg mai departe, să învăț să dau la o parte obstacole aparente

Așa reușesc să trăiesc mai liniștită, mai bine, mai simplu și mai concentrat pe ceea ce am eu nevoie cu adevărat.

Nu pot să fac

Cel mai greu, cel mai urât și cel mai enervant este pentru mine să am de-a face cu convingerile că nu pot să fac.

Și când aud în jur plângându-se alții de asta îmi vine să întreb: dar cine a spus asta, de unde știe asta, de ce ar fi așa sigur ca un specialist că eu nu pot să fac. Sunt întrebări simple care pe mine mă trezesc când o iau razna cu spaimele.

Pentru că să fim onești nimeni nu știe exact, nici măcar eu, ce pot și ce nu pot să fac. Sunt de acord că este greu, că durează, că nu am răbdare, că nu știu încă tot ce trebuie să fac, dar, că nu pot să fac nu am cum să știu cu exactitate.

Poate ți se pare simplist ce spun eu, dar încearcă modul ăsta de a privi lucrurile măcar o dată când simți că nu poți merge mai departe. Una sau alta dintre variantele, secretele mele, îți vor aduce răspunsuri sau perspective noi ale problemei și se va întâmpla cel mai important lucru, vei fi cu pas mai departe, dincolo de problemă. Și dacă ți-a ieșit un pas mic tot ce ai de făcut este să îl repeți de câte ori ai nevoie, că deja știi cum să faci.

 

Cel mai mare secret al meu

Cred că este de fapt că am învățat să mă observ înainte să fac cele mai mari greșeli sau să mă observ măcar la început când încă pot să îndrept ceva sau chiar mult.

Fac greșeli în continuare, desigur, care mă fac să mă simt rău sau îi afectează pe ceilalți. Cel mai important lucru este însă că de fiecare dată când greșesc o fac mai puțin decât ieri și cu fiecare greșeală învăț mult mai mult decât știam ieri.

Ca întotdeauna îți spun, nu uita că tu ești cea mai importantă persoană din viața ta, pe tine poți conta întotdeauna și de tine trebuie să ai cea mai mare grijă.

Ai încredere în tine!

Leave a Comment: